Laatste berichten

Pastoraal spreekuur week 8.

zaterdag 17 februari 2018

Pastoraal spreekuur Oude Bieb Het pastoraal spreekuur in d' Oude Bieb is iedere dinsdag, donderdag en vrijdag van 14:00 - 15:00 uur.
De vrijwilligers zijn:
20 februari Jan de Jong
22 februari Dieta van Wichen
23 februari Bettine de Dreu

Meet & Eat 2018

zaterdag 17 februari 2018

Meet&Eat [Ontmoeten&Eten] is een  activiteit voor, door en met gemeenteleden. Met elkaar vormen we een grote gemeente waar telkens nieuwe gezichten bij komen. Met Meet&Eat willen we tijdens het nuttigen van een maaltijd bij gemeenteleden thuis elkaar ontmoeten. Zo kunnen we in een ongedwongen sfeer met elkaar in gesprek gaan en elkaar beter leren kennen. Op deze manier hopen we het contact tussen jong en oud te bevorderen. Doet u ook mee?

Klik hier voor meer informatie en het aanmeldformulier.

PAMPERACTIE

woensdag 7 februari 2018

PAMPERACTIE

De maand februari is pampermaand. We proberen om zoveel mogelijk pakken Pampers te verzamelen voor de stichting Eurorelief, een organisatie welke zich inzet voor vluchtelingen. Per week worden 10.000 Pampers verstrekt in het kamp Moria in Griekenland.  Er dreigt een tekort en wij kunnen het opheffen! Het doel is een truck vol Pampers te verzamelen in NL. Voor Dirksland kunt een volledig gesloten pak Pampers in de maat 3,4 of 5 doneren. Afgiftepunt is Fam. Van Brussel, Verdilaan 6. T601876. Help helpen!

Keigaaf Spelletjesfeest 27 februari 2018

vrijdag 2 februari 2018

Kom jij in de voorjaarsvakantie ook naar het Keigave Spelletjesfeest? Van 14.00 – 16.30 uur mag je komen spelen in ‘Onder de Wiek’. De sjoelbak, tafelvoetbal en airhockey staan klaar, maar ook spelletjes als ganzenbord, onderuit en rummikub. Er wordt voorgelezen, er kan geknutseld worden, er is koekhappen en als je wilt, kun je geschminkt worden! Natuurlijk is er ook een zaal waarin bingo wordt gedaan met leuke prijsjes!

Entreekaarten a € 2 worden verkocht bij de Oude Bieb, T-Toys en Country@Home en op 27 februari zelf in ‘Onder de Wiek’. Wees er snel bij, want vol = vol!

 
 

Oproep Lukaskapel

vrijdag 2 februari 2018

Oproep Lukaskapel Vanuit de hervormde gemeentes op het eiland worden wekelijks de bewoners van Nieuw Rijsenburgh naar de Lukaskapel gebracht. Ook onze gemeente doet hier aan mee.
Omdat deze mensen vaak onvoldoende mobiel zijn hebben ze hulp nodig om in de kerk te komen. Wil jij ons hierbij helpen, één keer in de maand op zondagmorgen. We brengen bewoners naar de Lukaskapel, tijdens de dienst collecteren we en na afloop schenken we koffie en brengen de bewoners terug. We starten kwart over negen met het ophalen van bewoners en vertrekken rond half 12 weer naar huis. Wil je onze groep versterken? Stuur een mailtje naar  chantalkalle@outlook.com of bellen naar 0611150398. 

Overstapmoment

vrijdag 2 februari 2018

Overstapmoment ‘Van kinderdienst naar kerkdienst’ In de morgendienst van zondag 18 februari zal er een overstapmoment zijn. Alle kinderen die net 8 jaar geworden zijn of dat binnenkort (tot en met maart) worden, hebben hierover een brief gehad. Valt jouw kind ook binnen deze categorie maar heeft hij of zij geen brief ontvangen? Laat het ons dan even weten via jeugdwerk@hervormddirksland.nl.

Servië Restaurant

zondag 21 januari 2018

Met een groep jongeren die verbonden is aan de Hervormde Gemeente Dirksland willen we een diaconale jongerenreis gaan maken naar Vrbas in Servië. We hopen van 17 juli tot en met 24 juli 2018 Servië te bezoeken. We zullen daar diverse werkzaamheden gaan verrichten, maar ook hier in Nederland zullen we nog acties doen, zoals dit restaurant, de bedoeling van dit restaurant is om geld op te halen voor deze jongerenreis. 2 koks uit het ziekenhuis gaan in dit restaurant lekkere nasi voor u maken. We doen dit in 2 shiften met maximaal 100 per shift. Vol=Vol.

Collecteren tijdens avonddiensten

zaterdag 13 januari 2018

Vanaf zondag 14-1-2018 vindt er in de avonddiensten wijziging plaats in het collecteren. In de avonddiensten zijn er geen jeugdcollectanten meer maar vindt het collecteren plaats door de diakenen en kerkrentmeesters. De kerkrentmeesters beginnen in het koor en komen zo richting het schip van de kerk. De diakenen beginnen voor in het schip.

In verband met vorenstaande wordt u verzocht zoveel mogelijk in het schip plaats te nemen of vanaf de eerste bank in het koor aan te sluiten zodat collecteren sneller en makkelijker kan plaatsvinden. Bedankt voor uw medewerking.

Bediening Heilige Doop & Doopcatechese

zaterdag 13 januari 2018

Bediening Heilige Doop

De eerst volgende bediening van de Heilige Doop zal plaats vinden op zondag 28 januari. Het doopgesprek is op woensdag 17 januari van 19.30 tot 20.30 uur in ‘onder de wiek’. Hier worden alle doopouders verwacht. Voorafgaand is er gelegenheid tot doopaangifte van 19.00 tot 19.30 uur.

Doopcatechese
De doopcatechese is bedoeld voor alle doopouders, die in het afgelopen jaar een kindje hebben laten dopen. Wij komen op dinsdagavond bij elkaar in ‘onder de wiek’ van 20.00 tot 21.30 uur. De data zijn: 18 januari (Ontvangen en doorgeven), 25 januari (Zingen en bidden) en 1 februari (Bijbellezen). Iedereen van harte welkom!

Pastoraal spreekuur week 2.

woensdag 10 januari 2018

Pastoraal spreekuur Oude Bieb Het pastoraal spreekuur in d' Oude Bieb is iedere week dinsdag, donderdag en vrijdag van 14:00 - 15:00 uur. De vrijwilligers zijn:

9 januari Jan de Jong
11 januari Dieta van Wichen
12 januari Bettine de Dreu

Deurcollecte GZB 1e halfjaar 2018: Medische zorg op Java

zaterdag 30 december 2017

Zie https://www.hervormddirksland.nl/cm/417/kerkdiensten/deurcollecte/2018-jan-jun-medische-zorg-op-java voor meer informatie

Kerstgedicht - WE ZEGGEN HET

maandag 25 december 2017

Zeg het maar niet, 

verzucht de man in de trein naar Den Haag.

Zeg het niet,

het is namelijk niet waar. 

Dwazen zijn we, lafhartige dwazen die

dansen en feesten en

schaterend ten onder gaan.

 

En de engel zei:

Wees niet bevreesd.

 

Zeg het niet,

klaagt de vrouw en ze wijst naar 

een kind op het journaal. 

Zeg het niet voordat het ooit

-waarschijnlijk nooit- 

maar zeg het pas als

ergens op de aarde

één dag vrede is geweest.

 

En de engel zei:

Wees niet bevreesd. 

 

En de man in de trein naar Den Haag,

de vrouw bij de tv,

zij vrezen.

Zoals mannen,

zoals vrouwen,

zoals wij mensen doen.

 

Wij zijn met meer,

zegt een man met gezag,

wij zijn met meer. 

En dan?

Als Poetin, of als Kim Yong Un, 

als terrorisme, als Jeruzalem…

 

Als Herodes, Betlehem…

 

Wij zijn met meer, zegt de man met gezag. 

Met meer..

 

Wat weten wij van meer of minder?

Wij weten van een kind.

Een mensenzoon,

een hemelkind.

Niets anders te melden dan dit.

En van Herodes, dat ook..

Toch zeggen we.

Aan de man in de trein, aan

de vrouw die niet verwacht,

We stamelen van

omgekeerde waarden in 

dit schamele verhaal.

Over minder dat meer,

over zwakte die kracht is.

 

De Eeuwige op onze aarde. 

Een kwetsbare baby draagt

al wat is geschapen.  

Verliezen blijkt winst en

sterven wordt opnieuw beginnen. 

 

Zeg het.

Zeg het maar: 

Wij weten van het Kind dat zich laat vinden. 

 

 

 

Andrea Stribos 

4e Advent Liturgische bloemschikking

zondag 24 december 2017

4e Advent

Bezinning en inkeer, afdalen tot de diepte: een weg naar binnen.
Leer mij uw wegen kennen, Heer, maak mij wegwijs op Uw paden,
daal af met Uw licht uit de hemel tot in de duisternis van ons bestaan,
maak zacht het versteende hart.

De Geest van leven daalt neer in Maria,
als rode bloemen vol liefde en passie.
Met open armen verwachten we de Heer die leven is en leven schenkt.

Pastoraal spreekuur week 52

zaterdag 23 december 2017

 De vrijwilligers zijn:

28 december Dieta van Wichen
29 december nog niet bekend

Keigaaf Kerst Zand Event

zondag 17 december 2017

 

Keigaaf Kerst Zand Event

 Op vrijdag 22 december wordt er een kerstactiviteit voor jong en oud georganiseerd op het voetbalveld DVV’09. Vanaf 18.30 uur wordt iedereen sfeervol welkom geheten bij de parkeerplaats van De Gooye. Daar vandaan leidt een spoor van lichtjes en muziek naar het voetbalveld. Het pad is goed begaanbaar voor kinderwagens en rolstoelen!

Na het zingen van een bekend kerstlied om 19.00 uur onder begeleiding van muziekvereniging Amicitia, neemt Zandprinses Rosa van der Vijver ons mee in het kerstverhaal. Zij gooit, strooit en schuift met zand op een lichtplaat waardoor er op betoverende wijze allerlei tekeningen verschijnen. Op het voetbalveld zijn er alleen staanplaatsen. Mocht dit lastig voor u zijn, dan kunt u natuurlijk uw eigen stoel meenemen! Bij regen is een paraplu handig ;-)
Tegen 19.45 uur wordt er warme chocomelk uitgedeeld waarbij ondertussen gekeken kan worden in de kerststal!

We hopen u en jou te zien op 22 december! Buren, familie en vrienden uit Dirksland, nodig ze allemaal uit, want écht iedereen is welkom om samen het kerstverhaal te beleven!

 

Bij de liturgische bloemschikking:

zondag 17 december 2017

Advent:
Bezinning en inkeer, afdalen tot de diepte: een weg naar binnen.
Leer mij uw wegen kennen, Heer, maak mij wegwijs op Uw paden, daal af met Uw licht uit de hemel tot in de duisternis van ons bestaan, maak zacht het versteende hart.

Op een basis van paars, de kleur van de voorbereidingstijd, tijd van verwachting, staan nu roze bloemen.
De kleur roze kondigt aan dat het niet lang meer duurt voor Jezus wordt geboren.
Over de stronk kijken we reikhalzend uit naar de geboorte van het Kind gesymboliseerd door een witte amaryllis.

Kerst middag Senioren.

zondag 17 december 2017

Kerst middag Senioren. Op Dinsdag19 december hopen wij onze jaarlijkse kerstmiddag te vieren. Er is deze middag veel samenzang, gedichten en een mooi kerstverhaal. De meditatie zal deze middag verzorgt worden door Ds K.Timmerman. Aansluitend hopen wij met elkaar een broodmaaltijd te gebruiken. De middag begint om 14.30 uur in onder de wiek. Als u opgehaald wilt worden kunt u bellen naar Mw. K. Joppe tel. 601998. U kunt zich nog opgeven voor deze middag via tel. 485344.

'de Oude Bieb'pastoraal spreekuur week 50

maandag 11 december 2017

Pastoraal spreekuur Oude Bieb Het pastoraal spreekuur in d' Oude Bieb is iedere dinsdag, donderdag en vrijdag van 14:00 - 15:00 uur.
De vrijwilligers zijn:
12 december Jan de Jong
14 december Marja Okker
15 december Bettine de Dreu

Ontmoetingsavond over rouw en verlies

zondag 26 november 2017

Ontmoetingsavond over rouw en verlies

Op donderdag 30 november willen we in onder de wiek een avond houden bedoeld voor gemeenteleden van wie een geliefde in het afgelopen jaar of langer geleden is overleden. Ook wanneer u betrokken bent op iemand anders met rouw en verlies, bent u van harte welkom. Juist in deze week, nadat op Eeuwigheidszondag de namen zijn voorgelezen van de overledenen in de gemeente, kan er weer veel verdriet naar boven komen. Ds. K. Timmerman zal vanuit de Bijbel stilstaan bij rouw en verlies. Er is vooral ruimte om met elkaar in gesprek te gaan over persoonlijke ervaringen.

Foto's Winterfair

zondag 26 november 2017

Klik hier om de foto's te bekijken.

Jongenreis

zaterdag 25 november 2017

Aanmeldavond jongerenreis

Iedereen die zich als (mogelijke) deelnemer aan de jongerenreis heeft aangemeld is maandag 27 november vanaf 20.15 u welkom in onder de wiek. Als er jongeren zijn die zich nog niet hebben opgegeven zijn ook zij welkom om zich alsnog aan te sluiten. Tijdens deze avond worden formulieren uitgereikt om jezelf aan te melden en denken we met andere vrijwilligers na over mogelijk te houden acties. Tot maandag.

Nieuw Rijsenburg

zaterdag 25 november 2017

Oproep

Bent u of ben jij eens in de maand op zondagmorgen beschikbaar? Dan zoeken wij u én jou! Vanuit de hervormde gemeentes op het eiland worden wekelijks de bewoners van Nieuw Rijsenburg naar de Lukaskapel gebracht. Omdat deze mensen vaak onvoldoende mobiel zijn hebben ze hulp nodig om in de kerk te komen. Onze groep kan altijd nieuwe mensen gebruiken. Wat is precies de bedoeling: bewoners naar de Lukaskapel brengen, tijdens de dienst collecteren en na afloop koffie schenken en een aantal mensen terugbrengen naar hun kamers/woongroepen. We starten kwart over negen met het ophalen van bewoners en vertrekken rond half 12 weer naar huis.

Wilt u of jij onze groep versterken! Graag! Aanmelden kan door een mailtje sturen naar chantalkalle@outlook.com of bellen naar 0611150398. 

Concert Arte Vocale

maandag 20 november 2017

Oratoriumkoor Arte Vocale voert m.v.v. klein-koor solisten Elisabeth van Leeuwen en Alida Blokland, sopraan; Uzonka Sólyom en Elise Houtman, alt; Dirk van Wingerden en Jaap Bron, tenor en Klaas Fraanje en Janko Fraanje, bas werken uit van Pēteris Vasks; Arvo Pärt en Antonín Dvořák. Paul Kieviet bespeelt het orgel en de uitvoering staat onder leiding van dirigent Hans Houtman.

Locatie: Hervormde Kerk Dirksland, zaterdag 25 november 2017, aanvang 20:00 uur.
Kaarten ad € 10,00 (voorverkoop)/ € 12,50 (aan de kerk) zijn verkrijgbaar via de website, aan de kerk voorafgaand aan het concert en telefonisch via telefoonnummer 0187-485424

Anton Weenink 25 jaar Organist

zondag 19 november 2017

Anton Weenink is 25 jaar als organist aan de Hervormde gemeente te Dirksland verbonden. Afgelopen woensdag, 15 november, kreeg hij daarom een zilver draaginsigne overhandigd namens het landelijke college van kerkrentmeesters.

Ambtsdragersverkiezing

zaterdag 18 november 2017

Ambtsdragersverkiezing.

Tijdens de ambtsdragerverkiezing van afgelopen woensdag, zijn de volgende broeders verkozen:

Diaken: W.G. Blijleven, Bergweg 30, 3241 DT Middelharnis
Ouderling: L. Terlouw, Burg. C. Zaaijerlaan 44, 3247 AC
Ouderling: P.W. Machielse, Korteweegje 32, 3247 BJ
Ouderling: W.M. Bijloo, Onwaardsedijk 3, 3247 LE

De broeders dienen uiterlijk D.V. aanstaande woensdag,  22 november, hun beslissing bekend te maken. Gedenkt u hen, en hun gezin, in uw gebed.

Keigaaf Kerst Zand Event

zaterdag 18 november 2017

Het Keigaaf Kerst Zand Event, doe je mee?

Op vrijdag 22 december wordt er vanuit de Keigave Stuurgroep een kerstactiviteit georganiseerd op het voetbalveld DVV’09 (18.30 – 19.30 uur). Ook Muziekvereniging Amicitia zal hieraan meewerken! We zijn op zoek naar zangeressen voor het engelenkoor! Het engelenkoor zal voorafgaand aan de activiteit een aantal liederen laten horen (18.30 – 19.00 uur)! Hiervoor graag aanmelden via het keigaaf@hervormddirksland.nl of telefonisch via 06 – 29 54 89 59.

Voor het klaarzetten, halen en opbouwen van de kerststal etc. (± 15.30 – 17.30 uur) en voor het opruimen (± 20.30 – 21.00 uur) zijn we op zoek naar een aantal mannen! Wilt u of wil jij hierbij meehelpen op 22 december? Stuur dan een e-mail of bel naar 06 – 22 94 02 55!

Oude Bieb week 49

zaterdag 11 november 2017

Pastoraal spreekuur Oude Bieb Het pastoraal spreekuur in d' Oude Bieb is iedere dinsdag, donderdag en vrijdag van 14:00 - 15:00 uur.
De vrijwilligers zijn:
5 december Davy Hoolwerf
7 december Dieta van Wichen
8 december Corrie de Boed

Gemeenteavond

zaterdag 11 november 2017

Gemeenteavond Woensdag 15 november is er een gemeenteavond. Tijdens de gemeenteavond zal de ambtsdragersverkiezing plaatsvinden. In de kerk en op de website zijn machtigingsformulieren beschikbaar indien u zelf niet kunt.  Daarnaast zal Jeroen Besuijen een presentatie geven over het onderwerp ‘Veilig Jeugdwerk’. De avond begint om 20.00 uur, inschrijving voor de verkiezing vanaf 19.30 uur.

Welkomstavond

zaterdag 11 november 2017

Welkomstavond voor nieuwe leden Heeft u zich afgelopen jaar bij onze gemeente aangesloten? Dan nodigen wij u van harte uit voor een welkomstavond op 29 november in verenigingsgebouw “ onder de wiek”. Op deze avond zal er wat verteld worden over de gemeente en kunt u kennis maken met andere (nieuwe) leden van de gemeente en het wijkteam. Binnenkort ontvangt u een persoonlijke uitnodiging van uw wijkteam. Zet deze datum alvast in uw en jouw agenda! Andere belangstellenden zijn natuurlijk ook van harte welkom! Aanmelden kan via: welkomst.com@gmail.com. Inloop vanaf 19:30 uur. Start om 19:45 uur!

Bestellingen voor bakkerskraam Winterfair

woensdag 8 november 2017

Via onderstaande link kunt u een bestelling plaatsen voor de bakkerskraam.
Besteld u ook?
De bestelling kan 25 november worden opgehaald tijdens de winterfair.

https://goo.gl/forms/ItO6vp1gThWdUjex2

Opgave bijbelstudies

dinsdag 7 november 2017

Klik hier om u op te geven voor de bijbelstudies.

Actie schoenendoos

zaterdag 21 oktober 2017

Actie schoenendoos.

Enkele weken geleden heeft u de folder voor de actie schoenendoos gekregen.  De dozen kunnen ingeleverd worden op woensdag 1 nov. Dankdag, tijdens de middagdienst met de kinderen, en tot en met vrijdag 10 nov bij Janny Esselink B.C. Zaayerlaan 55.  U doet toch ook mee?!

keigaaf kerst Zand Event

zaterdag 21 oktober 2017

Keigaaf Kerst Zand Event

Op vrijdag 22 december wordt er vanuit de Keigave Stuurgroep een kerstactiviteit georganiseerd op het voetbalveld DVV’09 (18.30 – 19.30 uur). Wilt u en wil jij hierbij meehelpen? Stuur dan een e-mail naar keigaaf@hervormddirksland.nl of bel naar 06 – 29 54 89 59.

Daarnaast zoeken we zangers en zangeressen voor het engelenkoor! Het engelenkoor zal voorafgaand aan de activiteit een aantal liederen laten horen (18.30 – 19.00 uur)! Ook hiervoor graag aanmelden!

Keigave HERFSTMIDDAG!

maandag 9 oktober 2017

Keigave HERFSTMIDDAG! Op dinsdagmiddag 17 oktober organiseren we weer een supergave middag voor alle kinderen van groep 1 t/m groep 8. Kindertheater Knettergek treedt die middag op in ‘onder de wiek’, Ring 57 in Dirksland.! De middag duurt van 14.00 - 16.00 uur. Dat wil je vast niet missen!  Het is voor alle kinderen uit het dorp. Heb jij vrienden of vriendinnen die niet naar de kerk komen? Neem ze gewoon mee. Het wordt keigaaf!Je kunt kaarten voor €2,- kopen bij de T-Toys, Country at Home en de Oude Bieb. Wees er snel bij,want op is op! We zoeken nog een paar enthousiaste medewerkers om te helpen met klaarzetten van de zaal. Ook zoeken we mensen die drinken willen inschenken en de voorstelling met de kinderen willen meemaken. Duur: 13.00 - 16.00 uur. Meld je aan via: keigaaf@hervormddirksland.nl

Jas Kwijt

zaterdag 30 september 2017

Afgelopen maandagavond 25 september tussen 21.00 - 22.00 uur heeft iemand een verkeerde jas uit onder de wiek meegenomen. Het gaat om deze jas (zie foto).

Merk: The North Face. Kleur: groen met blauwe rits. Het is een kleine damesmaat.

Neem even contact op met 06 38 41 84 20 om de jas weer bij de rechtmatige eigenaar terug te krijgen.

Muziek programma kerkradio

zaterdag 30 september 2017

MUZIEKPROGRAMMA KERKRADIO.

Komende week hoop ik weer te beginnen met de muziekuitzendingen voor de kerkradio.

In deze uitzendingen zullen psalmen en geestelijke liederen te horen zijn. Halverwege het programma is er ook weer een korte overdenking. Deze zullen worden verzorgd door Ati Melissant en Liesbeth Toes. Het programma is te beluisteren op de kerkradio van de Hervormde Gemeente van Dirksland. Via de scanner op 148.7150, En ook via de webside: www.hervormddirksland.nl De eerste uitzending hoop ik te verzorgen op DV DINSDAG 3 OKTOBER 2017 om 19.00 uur, En vervolgens iedere dinsdagavond van 19.00 tot 20.00 uur.

Heeft u vragen? Belt u mij gerust op tel.nr. 0187481967 Ik wens u een mooi luisterseizoen.

Havenzicht

zaterdag 30 september 2017

Beste gemeenteleden,

Hierbij willen we namens een 70-tal dak- en thuislozen een beroep op u doen. Denk hierbij eens terug aan de boodschap van zondagavond jl. waarin werd gesproken over o.a. een vraag/oproep aan u als gemeente of wij onze ogen willen openen voor kwetsbare doelgroepen in onze maatschappij waar wij eigenlijk toch niet onze ogen voor kunnen sluiten.

Als gemeente zijnde willen we nl. graag een vervolg geven aan de  eerdere activiteit zoals we die hebben gedaan binnen “Havenzicht” te Rotterdam. In een eerder verschenen uitgave van “Gemeentecontact” is deze activiteit (het met elkaar bereiden van een maaltijd voor de bovengenoemde) beschreven.

Wij zijn van mening dat dit voor herhaling vatbaar is. 

Nu willen we graag op D.V. 21 oktober a.s.  in de 2e helft van de middag met een groep van om en nabij de 12 mensen hier een vervolg aan gaan geven. Via deze weg willen we dan ook en oproep plaatsen om een ieder van u de kans te geven om zo’n bijzondere activiteit mee te mogen uitvoeren.

U kunt zich aanmelden voor deze activiteit bij Reinier van den Heuvel via r.heuvel301@upcmail.nl

Voor deze activiteit willen we u als gemeente vragen om een bijdrage. Dit in de vorm van rijst, nasikruiden, satésaus, kroepoek, eieren, frisdrank. Deze kunt u inleveren in de daarvoor bestemde doos voor in de kerk of desnoods afgeven op Wilhelminalaan 38 te Dirksland.

Mocht  u of jij nog vragen hebben bel mij gerust. Ik ben te bereiken 06-47015541.

Foto's startweekend en Nacht zonder Dak

zondag 24 september 2017

Klik hier voor de foto's van het startweekend.

Klik hier voor de foto's van Nacht zonder dak.

Geloofsopvoeding

zaterdag 23 september 2017

Thema-avond Geloofsopvoeding

Vind je het ook lastig om in de drukte van alledag tijd te vinden in jouw gezin om over God te praten, te lezen of te bidden of vraag je je wel eens af hoe je dit het beste kunt doen? Of zou je er wel eens met andere ouders over willen praten om te horen hoe zij dit doen?

Dan is deze avond iets voor jou! 5 oktober om 20.00 uur is er in ‘onder de wiek’ een thema-avond over geloofsopvoeding. Tijdens de avond zal ds. K. Timmerman het onderwerp inleiden en een aantal materialen introduceren. Het idee is, dat er iets wordt aangereikt, zodat een groep ouders zelfstandig verder kan en een familiekring of opvoedkring vormt.

Roosters Creche en Kinderdienst staan online

donderdag 14 september 2017

Klik hier voor het rooster van de Créche.

Klik hier voor het rooster van de Kinderdienst.

Follow me ouderavond

zaterdag 9 september 2017

Follow Me | Graag snel opgeven
Vanaf maandag 2 en dinsdag 3 oktober start de FollowMe catechisatie voor alle 1e t/m 4e klassers! Opgeven liefst uiterlijk dit weekend via www.hervormddirksland.nl (bij de button 'Jeugd' vind je onder het kopje catechisatie het opgaveformulier).


Follow Me | Ouderavond 25 september!
Op maandag 25 september om 19:30 starten we het catecheseseizoen weer met een FollowMe Ouderavond: voor alle ouders van de FollowMe tieners van komend seizoen. Een uurtje met elkaar in gesprek over het gezamenlijke verlangen van ouders én mentoren: het geloof doorgeven aan onze tieners. Met een korte kennismaking met FollowMe en gesprek met de mentoren van 'jouw' tiener over hoe we elkaar hierin kunnen versterken en bemoedigen!

Cathechese

zaterdag 9 september 2017

16+ Catechese
Op maandag- en dinsdag avond is er vanaf 25/ 26 september 16+ catechese. We gaan in gesprek over vragen die jongeren van nu bezighouden, rond een open bijbel. Voor de maandagavond om 18.45u kun je je opgeven bij dominee Timmerman: dsktimmerman@gmail.com. Voor de dinsdagavond om 20.30u kun je je opgeven bij jeugdwerker Maarten van der Veer: veermaarten@gmail.com.


18+ Catechese
Voor de jongeren van 18 jaar en ouder is er catechisatie op maandagavond in Onder de Wiek om 19.45u. Eerste avond is op 25 september. Opgeven bij dominee Timmerman: dsktimmerman@gmail.com


Belijdeniscatechisatie
Voor jongeren én volwassenen, die belijdenis van het geloof willen afleggen, is er belijdeniscatechisatie op maandagavond in Onder de Wiek van 20.45 tot 22.00 uur. Eerste avond is op 25 september. Opgeven bij dominee Timmerman: dsktimmerman@gmail.com.

Connect 18+

zaterdag 9 september 2017

Nieuwe groep voor 18+

Connect| voor jongeren/ jongvolwassenen

Elkaar ontmoeten, je leven delen, gezelligheid en samen geloven. Voor jongeren die ouder dan 18 zijn starten we dit seizoen een nieuwe groep:

Connect. Eén keer in de vier weken op zondagmiddag van 15:00-17:00 uur ontmoeten we elkaar. Op verschillende manieren gaan we met elkaar in gesprek, nemen we de tijd om elkaar beter te leren kennen én om te groeien in ons geloof. Denk bijvoorbeeld aan een keer strandwandeling of samen eten, Bijbelstudie en gesprek.

Interesse?? Op Zaterdag 16 september starten we het seizoen met een Barbecue.

Locatie: Onderlangs 32, Dirksland Aanvang: 19:00 uur

Opgeven is handig en dit kan bij: Jan-Pieter Klepper: 0652411570 of via janpieterklepper@hotmail.com 

Wij hopen jullie te ontmoeten op zaterdag 16 september

oude Biebe week 36

vrijdag 1 september 2017

Pastoraal spreekuur Oude Bieb

Het pastoraal spreekuur in de Oude Bien is iedere dinsdag, donderdag en vrijdag van 14:00 - 15:00 uur.

De vrijwilligers voor de komende week zijn:
Dinsdagmiddag 5 september: Geertje van Rossum
Donderdagmiddag 7 september: Marja Okker
Vrijdagmiddag 8 september: Corrie de Boed

Startweekend-/live- cooking diner

vrijdag 1 september 2017

Op DV 23 september wordt het live-cooking diner gehouden. Locatie is: Fam. Wolfert, Onwaarsedijk Noord 6 te Dirksland. De inloop is vanaf 16:30 uur, we beginnen om 17:00 uur en sluiten om circa 19:30 uur af.

Tijdens deze culinaire markt worden verschillende etenswaren bereid en geserveerd. Er is een gevarieerd aanbod van vis tot kip en van wokken tot barbecueën, van patat tot een glaasje wijn en natuurlijk een toetje! Voor ieder wat wils dus! We nodigen u/jou hiervoor van harte uit. Voor de onkosten vragen we een bescheiden bijdrage:

Volwassenen € 8,50 p.p
Kinderen van 12 tot 18 jaar € 5,00 p.p.
Kinderen van 0 tot 12 jaar € 2,50 p.p.

Als u vervoer wenst geef dit dan aan op het aanmeldformulier. Wij regelen dan vervoer.

We hopen velen van u/jou te ontmoeten!

De culinaire commissie.

Klik hier om u aan te melden.

Alpha

dinsdag 29 augustus 2017

Twee weken geleden hielden we de Alphadienst, heeft u naar aanleiding daarvan nog iemand gevraagd mee te doen met de Alphacursus? Misschien die persoon die u te binnenschoot tijdens de uitleg? Of heeft u misschien overwogen uzelf op te geven? Het kan zijn dat u denkt dat die persoon het toch niet doen, waarschijnlijk helpt het dan als u haar of hem meevraagt en samen komt? De cursus start volgende week woensdag dus u heeft nog een paar dagen de tijd. Meer informatie vragen of opgeven kan via: leomarkwat@hervormddirksland.nl
Deel het Geluk wat u gevonden hebt!

 

Follow Me | catechese voor 1e t/m 4e klassers: Uitnodiging & Opgeven

zondag 27 augustus 2017

Ook komend seizoen is er weer op maandag- en dinsdagavond om 19.00 uur 'Follow Me': een uur catechisatie met veel gesprek en interactie, voor alle leerlingen van de 1e t/m de 4e klas. Van harte welkom! Startdatum: 2 & 3 oktober. Opgeven graag vóór 10 september via het opgaveformulier.

Haken in de Oude Bieb

zaterdag 26 augustus 2017

Haken in de Oude Bieb

Na de zomervakantie gaan we de draad weer oppakken. Haken jullie weer mee? Jullie zijn welkom op donderdagmorgen 7 september (9.30-12.00) en/of dinsdagmiddag 19 september (13:00-15:30). Geef je snel op per mail debergjolanda@gmail.com Tot ziens in de Oude Bieb! Irma, Marja en Jolanda.

Follow Me

zaterdag 26 augustus 2017

Follow Me | catechese voor 1e t/m 4e klassers: Uitnodiging & Opgeven 
Ook komend seizoen is er weer op maandag- en dinsdagavond om 19.00 uur 'Follow Me': een uur catechisatie met veel gesprek en interactie, voor alle leerlingen van de 1e t/m de 4e klas, in onder de wiek. Van harte welkom! 
Startdatum: 2 & 3 oktober. Opgeven graag vóór 10 september via www.hervormddirksland.nl

Nacht zonder dak

zaterdag 26 augustus 2017

Nacht zonder Dak

Heb je je al opgegeven voor Nacht zonder Dak? Zit je in de brugklas of hoger dan kun je meedoen met deze toffe sponsoractie van TEAR. We gaan een krot bouwen van kartonnen dozen om de nacht in door te brengen. Op deze manier proberen we met elkaar zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de straatjongerenprojecten van TEAR. Heel veel kinderen op deze wereld hebben geen dak boven hun hoofd en leven op straat. Wij willen d.m.v. NZD ons steentje bij dragen aan deze actie. Het wordt gehouden op 22 en 23 september a.s. bij Fam. Timmer, Westdijk 32. Probeer zoveel mogelijk sponsorgeld op te halen, want er staat een beloning tegenover. En wees creatief, want de mooiste hut is ook een prijs waard!  Opgeven kan via www.nachtzonderdak/dirksland. Check ook Facebook en Instagram!

 Natuurlijk kan deze nacht niet plaatsvinden zonder vrijwilligers. We zijn op zoek naar mensen die het sponsorgeld willen aannemen en die ons een handje willen helpen bij het opbouwen op vrijdagmiddag of het opruimen op zaterdagochtend, bij sport en spel of bij het ontbijt op zaterdagochtend. Daarnaast zoeken we nog veel vrijwilligers die iets voor ons willen bakken. U kunt uzelf opgeven door een mail te sturen naar nachtzonderdak@hervormddirksland.nl.

 Wat zou het leuk zijn om veel mensen te mogen ontmoeten tijdens NZD! Het is geweldig om de jeugd bezig te zien met het bouwen van hun krotje. We hebben Café zonder Dak, waar u voor het goede doel iets te drinken kunt halen met iets lekkers erbij. Kortom: een fijne manier om belangstelling te tonen en elkaar te ontmoeten. Iedereen Welkom!

Kinderdienst

zaterdag 19 augustus 2017

Kinderdienst

In de morgendienst op zondag 24 september zal er een overstapmoment zijn. Alle kinderen die net 8 jaar geworden zijn of dat binnenkort (tot en met oktober) worden zullen hier komende week een brief over krijgen.

Nieuwe roosters A-, B- crèche en kinderdienst

Binnenkort worden de nieuwe roosters gemaakt voor de crèche en de kinderdienst. Heb je wijzigingen of aanvullingen? Dan graag doorgeven voor 1 september aan Tirsa Groenendijk via de mail jeugdwerk@hervormddirksland.nl of telefonisch (0187 846675). Nieuwe aanmeldingen zijn altijd welkom! We horen graag van je!

Ga je naar de middelbare school, dan zijn wij op zoek naar jou!! Wij zijn op zoek naar oppashulpen bij de A-, B- crèche en de kinderdienst!

Oude Bieb week 34

zaterdag 19 augustus 2017

Oude Bieb (pastoraal spreekuur)

De schoolvakantie is weer voorbij. De Oude Bieb is weer open op de gebruikelijke tijden. De vrijwilligers van het Pastoraal Spreekuur (14:00 – 15:00) voor de komende week (week 34) zijn:

Dinsdagmiddag van 14:00-15:00 uur Ds. D. Hoolwerf, donderdag Marja Okker en vrijdag Coby van Rossum.

Verder zijn wij altijd op zoek naar bruikbare spullen die wij in de winkel kunnen verkopen. Alles is welkom uitgezonderd groot huisraad.

Zomerkring 22 augustus

zaterdag 19 augustus 2017

Zomerkring

Dinsdagmorgen 22 augustus is er weer Zomerkring. Iedere keer ontmoeten we weer andere mensen, fijn dat u komt! Ook voor deze morgen heten we weer iedereen welkom. We gaan het met elkaar hebben over psalm 87, een lied over Jeruzalem.. Voor de Zomerkring hoeft u zich niet aan te melden. Vanaf 9.15 staat de koffie en thee klaar in onder de wiek, we zien uit naar uw komst. Voor meer informatie kunt u mailen naar annegreet@vanputtenagro.nl of deboojanneke@gmail.com .

Oude bieb

zaterdag 12 augustus 2017

Pastoraal spreekuur Oude Bieb

De openingstijden van de Oude Bieb zijn in de schoolvakantieweken gewijzigd, op donderdag en vrijdag ’s morgens i.p.v. ‘s middags!

Dinsdagmiddag van 14:00 – 15:00 Geertje van Rossum, donderdagmorgen is er geen vrijwilliger aanwezig voor het spreekuur (de winkel is wel gewoon open, welkom ook voor een bakje!) en vrijdag van 10:30 – 11:30 Dieta van Wichen

Orgel anders concert

donderdag 10 augustus 2017

Op woensdag 16 augustus 2017 geeft onze organist Martin Mans een orgelconcert in onze kerk. Het concert maakt deel uit van een nieuwe serie ‘Orgel Anders in de Zomer’ waarin hij tien grote orgels bespeelt. Het programma bevat improvisaties, toccata’s van componisten zoals: Widor en Boëllmann en na de pauze speelt hij verzoeken. Ons orgel brengt prachtige klanken voort waarop luisteraar zich kan laten meevoeren en een avond ontspannen kan genieten.

Martin Mans heeft zijn muziek in vele uithoeken van de wereld gebracht en daarmee volgers verzameld die hij onder andere via social media voorziet van informatie. Het orgel is van oudsher een geliefd instrument dat in deze tijd weer volop in de aandacht staat. De mogelijkheden zijn legio. ‘Je hebt een heel orkest tot je beschikking’ zijn woorden die de organist vaak gebruikt.

Achtergrond Martin Mans (1965):
Onlangs vierde Martin dat hij 40-jaar organist is. Als jongen van 12 jaar kreeg hij zijn eerste vaste aanstelling. Sindsdien heeft hij vele tournees gemaakt naar orgel minnende landen zowel binnen als buiten Europa zoals Zuid-Afrika, Canada, Amerika, Israël, Frankrijk en West-Australië. Martin is van jongs af aan bezig zijn improvisatietalent te ontwikkelen en heeft daarmee velen weten te bereiken. Zijn improvisatietalent is de basis van zijn muzikale carrière.

De gedreven musicus geeft per jaar het reusachtige aantal van 250 concerten. Naast organist is hij dirigent van vier mannenkoren en drie kleinere vocale ensembles. In 2010 kreeg Martin een ridderorde vanwege zijn muzikale en culturele verdiensten.

Dabar

donderdag 10 augustus 2017

Zondag 6 augustus speelden de leden van onze muziekgroep tijdens de Dabardienst op de Klepperstee. Het was een mooie en gezellige avond waar iedereen van genoten heeft.

 

onder de wiek

zaterdag 5 augustus 2017

Beheer onder de wiek

Van 9 augustus t/m 4 september 2017 kunt u contact opnemen met Marian de Munck voor afspraken van onder de wiek. Zij is te bereiken op telefoonnummer: 0187- 603256 of 06 – 12878483. Via e-mail: muvi@filternet.nl

Nachrt zonder dak

zaterdag 29 juli 2017

Nacht zonder Dak

Nacht zonder Dak komt er weer aan! In de nacht van 22 en 23 september a.s. Deze sponsoractie van Tear wordt gehouden bij fam. Timmer, Westdijk 32.
Voor jongeren vanaf de eerste klas van het voortgezet onderwijs.
Opgeven kan via www.nachtzonderdak.nl/dirksland.
Check facebook en Instagram! Doe je ook mee?

Scribaat

vrijdag 21 juli 2017

Tijdens de vakantie zal in de periode van 29 juli t/m 13 augustus het scribaat worden waargenomen door br. J. Wolfert (tel. 60 30 01, e-mail: johanwolfert@hervormddirksland.nl).

Keigave Zomerdag: iedereen bedankt!

vrijdag 21 juli 2017

Vorige week zaterdag was de Keigave Zomerdag. Het was een prachtig feest. Iedereen die heeft meegewerkt, van opbouwer tot pannenkoekenbakker, enorm bedankt. Ook de mensen/bedrijven die iets gesponsord hebben of gratis ter beschikking hebben gesteld, hartelijk bedankt

Pastoraal spreekuur

vrijdag 7 juli 2017

Pastoraal spreekuur Oude Bieb

De vrijwilligers van het Pastoraal Spreekuur staan voor u klaar, ook in de schoolvakantie! De openingstijden van de Oude Bieb zijn in de schoolvakantieweken gewijzigd, op donderdag en vrijdag alleen ’s morgens! 

dinsdagmiddag van 14:00-15:00
donderdag van 10:30-11:30
vrijdag van 10:30-11:30

Jongerenreis

vrijdag 7 juli 2017

Diaconale jongerenreis

Momenteel denkt een aantal gemeenteleden na over een mogelijk te houden diaconale jongerenreis in de zomer van 2018. Inmiddels is er een organisatie gekozen, die helpt hierover mee te denken namelijk de stichting HOE. Aangezien we momenteel met voornamelijk volwassen mannen zijn, zouden we graag de eerstvolgende vergadering een aantal volwassen vrouwen erbij betrekken. Vind je het leuk om je steentje hieraan bij te dragen kom dan 20 juli om 20.00 uur naar onder de wiek. Op deze avond zal stichting HOE informatie verstrekken over diaconale jongerenreizen. Als je deel wilt nemen stuur dan even een berichtje naar klaasdeberg@hervormddirksland.nl

Zomerkring 1

vrijdag 7 juli 2017

Zomerkring

Dinsdagmorgen 11 juli is de eerste zomerkring. Iedereen die het fijn vindt om in deze tijd met anderen samen te komen en de Bijbel te bestuderen is van harte welkom. We gaan het met elkaar hebben over Psalm 139. Voor de zomerkring hoeft u zich niet aan te melden. Vanaf 9.15u staat de koffie en thee klaar in onder de wiek, we zien uit naar uw komst. Voor meer informatie kunt u mailen naar annegreet@vanputtenagro.nl of deboojanneke@gmail.com

Kinderdienst

vrijdag 7 juli 2017

Geen kinderdienst in de zomervakantie

Afgelopen zondag is er voor de laatste keer kinderdienst geweest. Nu hebben wij zomerstop en is een ieder heel hartelijk welkom om in de kerk te blijven! Vanaf zondag 20 augustus is er weer kinderdienst voor de kinderen van 4 tot en met 7 jaar. Een hele goede vakantie toegewenst!!

keigave Zomerdag

zaterdag 1 juli 2017

Keigave Zomerdag

Zaterdag 15 juli hopen we de Keigave Zomerdag te houden. Dit feest, aan de Mozartsingel, is voor alle basisschoolkinderen uit Dirksland. Er is dit jaar een speurtocht, een zeskamp, pannenkoeken eten en als afsluiter een high tea met ouders en andere belangstellenden. Om 10.45 uur start de inschrijving (1 euro per kind) en om 14.15 uur is de afsluiting. Hierbij bent u als ouder van harte welkom om uw kind(eren) op te halen en dan kunnen we met elkaar nog genieten van een heerlijke high tea. Tijdens het hele programma is er een koffiehoek voor ouders en andere belangstellenden. Kinderen uit onze gemeente die niet in Dirksland op school zitten zijn natuurlijk ook van harte welkom, voor hen ligt er een uitnodiging op de tafel onder de toren. Als u vragen heeft of mee wilt helpen met deze dag, mail dan naar:keigaaf@hervormddirksland.nl of bel 0187-664539 (Mariëlle v.d. Berg) en kijk op onze Facebookpagina (Keigaaf Dirksland).

Nacht zonder dak

donderdag 22 juni 2017

Nacht zonder Dak
In de nacht van 22 op 23 september a.s. organiseren we weer een Nacht zonder Dak in Dirksland. NZD is een sponsoractie van Tear, waarbij jongeren één nacht ervaren hoe het is om in een zelfgemaakt krotje van kartonnen dozen door te brengen. De opbrengst van de actie is voor de straatjongeren projecten van Tear.


Dit wordt de vierde NZD in Dirksland en wie eerder heeft meegedaan weet wat een gave nacht het is! Zelf je krotje bouwen, een sportieve activiteit en natuurlijk veel gezelligheid met elkaar…De actie wordt gehouden bij fam. Timmer, Westdijk 32. Vindt je het leuk om dit jaar ook mee te doen en zit je in de eerste klas van het voortgezet onderwijs of hoger, geef je dan op via www.nachtzonderdak.nl/dirksland. Check ook facebook en instagram.

Startdag opening winterwerk D.V. 23 september a.s.

maandag 15 mei 2017

Op DV zaterdag 23 september 2017 is de startdag van de opening van het winterwerk. ’s middags zijn er activiteiten voor de kinderen en vanaf 17:00 uur een activiteit voor de gehele gemeente. We zijn gewend om met elkaar te bbq-en. We steken de barbecue weer aan, maar het plan is om meer te bieden dan alleen een barbecue. We denken aan poters met spek en/of andere Flakkeese gerechten, wild, een viskraam en/of wijnkraam, wokken, etc… oftewel een een soort culinaire markt- en ontmoetingsplaats. We hopen hiermee nog meer mensen enthousiast te maken, zodat we met velen gezellig bij elkaar zijn en goede gesprekken hebben met elkaar.

Heeft u of heb jij een passie voor poters met spek klaarmaken, voor vis bakken of wokken…..we zouden het heel leuk vinden als u of jij mee wilt helpen om deze kraam uit te werken.

We hopen u/jou hiermee enthousiast te hebben gemaakt en kijken uit naar jullie reacties. We ontvangen uw reactie en suggesties graag voor 22 juni a.s. op het e-mailadres: wvdploeg@solcon.nl

De barbecuecommissie

Diaconie collecte op biddag is voor Noodhulp aan Oost-Afrika

zondag 26 februari 2017

Door de weinige regenval en de aanhoudende droogte dreigt hongersnood voor meer dan 17 miljoen mensen in de Hoorn van Afrika. Een groot deel van de oogst is mislukt door de aanhoudende droogte. Dit wordt door de klimaatverandering versterkt. In de Hoorn van Afrika, het gebied ten zuidoosten van de Sahara, is slechts een vierde van de normale hoeveelheid regen gevallen. De inwoners van Zimbabwe, Ethiopië, Malawi en Zuid-Soedan leiden honger en hebben dringend hulp nodig. Helpt u mee?

Meer informatie op https://www.kerkinactie.nl/projecten/dreigende-hongersnood-in-oost-afrika