2012 jan-jun: Deurcollecte boekwinkel Egypte

De deurcollecte (1e halfjaar) is voor een christelijke boekwinkel in Minya, Egypte. Dit is een project van de GZB. Evangelisatie is officieel verboden in Egypte, maar via de boekhandels komen veel Egyptenaren toch in aanraking met het christelijk geloof. Omdat het Bijbelgenootschap van Egypte (BSOE) wil dat zoveel mogelijk mensen – ook arme mensen – in de gelegenheid zijn om iets te kopen worden de Bijbels en christelijke lectuur tegen een gereduceerd tarief verkocht. Dit betekent echter dat de boekhandels geen winst kunnen maken, en zelfs met verlies draaien. Daarom is financiële steun nodig.

Met onze bijdrage willen we de boekhandel in Minya steunen. Minya ligt in Zuid-Egypte en heeft zo’n 4,2 miljoen inwoners. Een groot deel van de bevolking is arm tot zeer arm. Ook is er een grote universiteit in de stad. De medewerkers wachten niet tot klanten naar hun winkel komen, maar gaan ook op pad. Ze voorzien de honderden kerken in de omliggende steden van materiaal en bezoeken ook de kleine kerkjes in de afgelegen gebieden. Ook zijn ze met een kraam aanwezig tijdens 4 grote festivals van koptische christenen. Een van die festivals wordt door meer dan een miljoen mensen bezocht! Verder hebben ze een project waarbij arme kinderen op het platteland een prachtig geïllustreerde kinderbijbel krijgen op school. Vorig jaar zijn er onder andere meer dan 14.000 Bijbels, 28.000 Nieuwe Testamenten, 18.000 Bijbelboeken, 184.000 studieboeken en kindermateriaal en 66.000 multimedia uitgaven verkocht. De boekhandel is een prachtige gelegenheid om het Woord van God te verspreiden in het grootste moslimland van het Midden-Oosten.

Deze informatie is afkomstig van de website van GZB.