Tanny Hagens

Tanny Hagens is geboren in Dirksland en woonde tot 1983 in Nederland. Zij volgde de opleiding voor verpleegkundige en is sinds 1983 werkzaam voor LEPRAzending. Ze begon haar werk in Thailand, maar vanaf 1988 heeft zij op verschillende locaties in Indonesiƫ gewerkt. Eerst op Sulawesi en Irian Jaya (nu Papua) en vanaf 1997 op het eiland West-Timor. Sinds 2009 traint en adviseert Tanny medewerkers van de locale NGO Yayasan Transformasi Lepra Indonesia en woont in Bekasi, een plaats niet ver van de hoofdstad Jakarta.

De ziekte lepra geeft niet alleen individueel problemen, maar ook maatschappelijk. Leprapatiƫnten worden vaak verstoten of gediscrimineerd en eindigen maar al te dikwijls op straat. Daarom is de doelstelling van LEPRAzending om mensen die de ziekte hebben of hebben gehad, in staat te stellen als normale leden van hun gemeenschap te laten functioneren en te genieten van een leven zonder discriminatie.

Zo worden dorpsgemeenschappen geholpen zelf de problemen te herkennen en verantwoordelijkheid te nemen om hun leefomstandigheden te verbeteren. Zodoende zal de onderlinge solidariteit verbeteren en heeft het werk een positieve uitwerking voor alle mensen in de dorpen.

LEPRAzending is een internationale, christelijke organisatie, die werkzaam is in meer dan vijftig landen.