Mailbox aanvragen - Google Apps

Wij maken gebruik van Google Apps. Dit programma van Google omvat een heel aantal diensten, zoals mail (beter bekend als Gmail), groups, docs, drive, contacts, calendar etc. etc. Google Apps is gekoppeld aan de domeinnaam hervormddirksland.nl.

Op deze manier kunnen wij o.a. eenvoudig en professioneel e-mailadressen uitgeven eindigend op HervormdDirksland.nl en kunnen personen en commissies die werken uit hoofde van de gemeente ook van de overige Google diensten gebruik maken.

Hoe werkt het?

Het webteam maakt voor een persoon of een commissie een gebruikersnaam en een wachtwoord aan, bijvoorbeeld VoornaamAchternaam@hervormddirksland.nl of CommissieNaam@hervormddirksland.nl. Vervolgens kan hiermee worden ingelogd bij Google.

Aanvragen

Stuur een e-mail naar de webmaster om een gebruikersnaam aan te vragen.

E-mail doorsturen

E-mail kan vanuit de Google mailbox eventueel worden doorgestuurd naar een ander (prive) e-mailadres.

Groepsmailboxen

Wilt u met meerdere gebruikers een account delen, bijvoorbeeld een commissie waarvan meerdere personen de mail willen ontvangen dan kan er een groep worden aangemaakt. Iedereen ontvangt dan een eigen gebruikersnaam en eigen postvak, maar de mail voor de commissie komt dan in de aparte groepspagina terecht. Welke optie voor uw sittuatie het handigst is kunt u overleggen met de webmaster.