PPH (Psycho Pastorale Hulpverlening)

Wat?

Het PPH-team is er voor alle gemeenteleden die behoefte hebben aan een luisterend oor, een open hart en troostende nabijheid bij psychische problemen.

Wanneer?

Dat kan op allerlei gebied zijn, zoals problemen als gevolg van: overlijden, depressie, burn-out, verslaving, incest etc. of anders gezegd problemen die in de weg staan bij het functioneren in het dagelijkse leven en het dienen van God.

Hoe?

De vrijwilliger komt bij u thuis voor een bezoek, maar kan ook samen met u een wandeling maken of iets anders waar u behoefte aan hebt. De vrijwilligers zijn geschoold, hebben ervaring in het bieden van dergelijke ondersteuning en hebben de gelofte van geheimhouding afgelegd.

Aanmelden?

Vaak komen aanvragen hiervoor via de sectie-ouderling, de dominee of het wijkteam bij het PPH- team terecht. Leest u dit, en hebt u behoefte aan dergelijke ondersteuning? Geeft u dat dan aan bij uw sectie-ouderling, of bij een van de coördinatoren van de PPH.

Uitbreiding team:

We zijn, in verband met vertrek van vrijwilligers onlangs, op zoek naar nieuwe, enthousiaste vrijwilligers ter versterking van ons PPH-team. Ben je lid van onze kerkelijke gemeente, heb je een Sociale studie gedaan of heb je de PPH-opleiding gedaan bij de Stichting Pastorale Toerusting, en je hebt interesse om vrijwilliger te worden, neem dan contact op met een van de coördinatoren.

Pastoraal Spreekuur Oude Bieb

Wat?

Verschillende vrijwilligers zijn beschikbaar voor iedereen die behoefte heeft aan een goed gesprek. Dat mag over van alles zijn.

Wanneer?

Iedere donderdagmiddag van 14:00 – 15:00 uur in de Oude Bieb. De namen van de aanwezige vrijwilligers staan met weeknummer op de website in het nieuwsarchief. (Klik hier voor het nieuws archief)

Hoe?

Loop gewoon binnen tijdens de spreekuurtijden. Maar u kunt ook van tevoren een afspraak maken als u dat prettiger vindt.

Voor namen en telefoonnummers om aan te melden, zie hieronder. Contact via de email kan via het mailadres van Elise Nagtegaal (coördinator PPH) en Meenakshi van der Welle (coördinator PPH) wat te vinden is in het adresboek op de website. Klik hier om naar het adres boek te gaan.

Namens de teams:

PPH-team

Elise Nagtegaal 06-55058633
Meenakshi van der Welle 06-52167404

PPH-J-team